I Danmark elsker vi brød. Et friskt lunt rugbrød eller et lyst brød er ofte placeret på danskernes frokosttallerken sammen med forskellige lækre pålæg og en varm ret.

Hvis du selv har lyst til at bage dit eget gode brød derhjemme, er det faktisk let at komme igang. Du behøver ikke en stor bageovn eller usædvanlige gode ælteevner for at få succes med dit brød.

Vælg den rigtige mel

Et godt råd er at vælge proteinholdigt mel, inden du bager. Når du står nede i dit lokale supermarked, så tag en melpose, hvor der er 12 gram protein pr. 100 gram mel. Proteinet i melet gør din dej mere luftig.

Tjek temperaturen

Dit mel og gær skal have stuetemperatur, inden du går i gang. Dertil er det vigtigt, at dit vand ikke er for varmt, da det kan opløse gærcellerne. Hvis du bruger 5 dl vand, så kan du tage 3,5 dl fra den kolde vandhane og 1,5 dl kogende vand fra din el-kedel. Så får du en god temperatur og således en god start på dit brød.

Elastisk dej

Det er vigtigt, at din dej har en klæbrig konsistens i stedet for at være tør og tung. Du skal derfor ikke give din dej mere mel, ligeså snart den er blød og let at ælte. Herefter skal du huske at ælte din dej grundigt i ca. 15 minutter. På den måde får du tilført luft ind i dejen. Så hæver dejen bedre og du får i sidste ende et mere luftigt brød.

Få leveret hjemmebagt brød fra din caterer

Når I bestiller mad til jeres firma fra Ryde Gastronomi, får I leveret frisk- og hjemmebagt brød til jeres frokostordning. Vi bager hver dag lækkert rugbrød, koldhævet maltbrød og et lyst brød af hjemmerørt biga og næsten intet gær, som alle pifter jeres frokosttallerken en ekstra gang op.

Ryde Gastronomi er drevet af kokkeparret Torben og Mette, som har en baggrund fra Noma, Formel B, Kong Hans’ Kælder og Søllerød Kro. Med en sans for kvalitet og gode råvarer leverer vi velsmagende frokost ud til mange virksomheder i Københavnsområdet. Vi sammensætter hver uge en ny menu, som består af varieret og sund kost, som giver jeres medarbejdere mere energi og styrker deres immunforsvar

Kontakt os og få et godt tilbud til jeres virksomhed. Vi glæder os til at høre fra jer.